Hi, ik ben Ellen

Ademcoach & Trauma Release coach

Lange tijd heb ik een masker opgehad. Een masker van altijd maar vrolijk zijn, terwijl ik me allesbehalve vrolijk voelde.

Een onverwerkt trauma bracht me op het punt dat ik niet meer wist hoe ik het nog een leven lang met mezelf vol moest houden.

Ik had toen nog geen idee hoe die periode van PTSS en depressie mijn leven voorgoed zou veranderen.

Ik verloor mijn innerlijk kind

Als 4-jarig meisje raakte ik beschadigd en ben ik mijn innerlijk kind kwijtgeraakt. Ik kreeg te maken met langdurige ongewenste seksuele handelingen (door iemand buiten de familie). In zo’n 30 jaar heb ik daar nooit met iemand over gepraat en dit altijd alleen gedragen. Totdat ik op een gegeven moment, voor de 2e keer in mijn leven, in een depressie belandde. Ik kreeg een relatie en mijn trauma werd getriggerd, een periode met PTSS en depressie diende zich aan.
Een periode van therapie volgde daarop, een zware periode waarin ook mijn relatie strandde. Na intensieve therapie en een shitload aan zelfhulpboeken verder, begon ik eindelijk uit mijn diepe dal te klimmen. In die periode kwam ik voor het eerst in aanraking met mindfulness en meditatie. En uit die zware periode is mijn liefde voor persoonlijke groei en alles wat met gedrag, gedachten en emoties te maken heeft, ontstaan.
Ellen Hoffmans_15

Van depressie naar missie

Die mindfulness en meditatie voelden als thuiskomen. Steeds beter leerde ik mezelf en het leven begrijpen. Ik ben me gaan beseffen dat geluk niet te vinden is in externe factoren, maar dat geluk altijd al in je zit en dat je geluk dus ook alleen in jezelf vindt. Ik heb de verbinding met mezelf gevonden. Ik heb leren ‘mee flowen’ met het leven in plaats van mezelf steeds tegen te werken met mijn gedachten.

Dit alles voelde zo ontzettend fijn en dierbaar dat ik hier, na omscholing (Mindfulness Based Cognitive Therapy en Meditation Teacher), mijn werk van heb gemaakt. Het voelde (en voelt) als mijn missie om dit gevoel door te geven in de wereld.

Met mijn bedrijf heb ik één- en meerdaagse Retreats naar binnen- en buitenland georganiseerd en inmiddels heb ik alweer vele vrouwen mogen helpen. In mijn praktijk zie ik veel mensen met angst- en paniekklachten, burn-outs, etc. Het heeft voor mij iets magisch mijn kennis en kunde door te mogen geven en daarmee anderen te mogen inspireren om (weer) in verbinding met zichzelf te komen en vrijuit te leven.

Ellen Hoffmans_15

Ik voelde dat er nog zoveel meer mogelijk was

Ik ben van mening dat eens mens nooit uitgeleerd is, ook niet als het op de kennis over onszelf aankomt. Juist dan niet.

Ik voelde aan alles dat ik me, naast Mindset, Mindfulness en Meditatie, nog op een ander, maar aansluitend vlak wilde en mocht ontwikkelen en zo kwam Ademwerk op mijn pad. Inmiddels mag ik me dan ook gecertificeerd Ademcoach en Trauma Release coach noemen en heb ik al heel wat vrouwen en mannen mogen begeleiden hierin.

Maar wat een reis was dit ook weer, de opleiding tot Ademcoach en Trauma Release coach en het beoefenen van Ademwerk. Steeds wanneer je denkt dat je alle laagjes van jezelf hebt afgepeld, verschijnt er toch nog een andere laag die je mag ontdekken.


Ademwerk brengt me terug bij mijn kern, zonder oordeel, zonder mening, maar mét rust, vertrouwen en vooral weer heel veel liefde. Liefde voor mezelf, mijn medemens en de wereld.

En nog steeds…bleef er iets knagen

Ik had het idee alles verwerkt te hebben met de therapie en de tijd die voorbij is gegaan en in mijn hoofd was dat ook zo. Echter in mijn lichaam niet. Jarenlange onderdrukking van mijn trauma en de daarbij behorende stress hadden zich vastgezet in mijn lichaam en dat krijg je er met praten simpelweg niet uit.

En toen kwam Ademwerk & Lichaamswerk op mijn pad. Mijn hele leven heb ik me eenzaam gevoeld, verloren en anders. Tijdens de opleidingsdagen is mijn lichamelijke heling pas écht begonnen. Waar het in mijn hoofd al goed zat, zat het dat in mijn lijf nog niet. Ik voel me inmiddels bevrijd en verlicht en ik weet…hier kan ik zoveel anderen mee helpen.

Purpose

Na deze opleidingen voelde ik aan alles…ik heb mijn purpose gevonden, dit is wat ik te doen heb hier op aarde…anderen helpen helen van trauma. En dat is waar ik me dus ook volledig voor zal inzetten. Ik ben ervan overtuigd dat hoe meer mensen helen van trauma, hoe mooier de wereld wordt. Helen van trauma zorgt voor de mogelijkheid weer te leven vanuit liefde in plaats vanuit angst en wanneer we dat doen, leven vanuit liefde, draagt dat zeker bij aan een mooiere wereld.

Wauw, je hebt het inmiddels gered tot het einde van mijn verhaal! Ik ben nu natuurlijk ontzettend benieuwd naar jouw verhaal. Wat maakt dat jij deze pagina helemaal hebt gelezen? Waren er wellicht dingen herkenbaar voor je en zo ja, wat dan precies? Deel het hieronder met me en we gaan er samen over in gesprek.

Gratis Ademmeditatie voor rust en helderheid

Wil jij je meer rust en helderheid in body & mind, zodat je vanuit daar duidelijke beslissingen kunt nemen? Download dan hier mijn gratis ademmeditatie voor rust en helderheid.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens. Lees hier de privacyverklaring.