Adem- & lichaamswerk

Ben jij klaar om op diep niveau te helen van trauma? Klaar om de stap te zetten en los te komen van fysieke, emotionele, mentale en spirituele blokkades, zodat jij eindelijk dat leven gaat leiden waar je zo naar verlangt? Een leven op jouw voorwaarden en waarin jij volledig jezelf durft te zijn en ook te laten zien?

Soms lijk je vast te zitten in het leven…

Blokkades, trauma (groot of klein, bewust of onbewust), oude pijn…het kan ontzettend lastig en ook eng zijn om te onderzoeken en te doorvoelen. Toch is juist dat enorm belangrijk, zodat het je vervolgens los kan laten. Zodat je kunt helen.

Onze ademhaling is een krachtig instrument dat ons kan begeleiden bij het verkennen van onverwerkte emoties en ervaringen. Door bewust te worden van hoe we ademen en de subtiele veranderingen in ons ademhalingspatroon op te merken, kunnen we inzicht krijgen in de diepere lagen van ons wezen. Dit bewustzijn stelt ons in staat om vastgehouden spanningen, negatieve overtuigingen en onverwerkte trauma’s te herkennen en daarvan te helen.

Wat ons lichaam (en onze geest) draagt, kan gelukkig op een natuurlijke en veilige manier doorvoelt en losgelaten worden. Dit doen we door ons te richten op onze ademhaling en de patronen daarvan.

Ellen Hoffmans_15

Heling

Het verkennen van fysieke en mentale blokkades met behulp van Adem- en lichaamswerk biedt een veilige ruimte waarin we deze ervaringen kunnen aangaan en helen. Door ons bewust te richten op onze ademhaling en ons lichaam kunnen we een gevoel van geborgenheid creëren, waardoor we ons veilig genoeg voelen om de diepere lagen van onszelf te verkennen. We kunnen voorzichtig en met compassie contact maken met de vastgehouden trauma’s en spanningen en ze geleidelijk loslaten.

Trauma ontstaat in een voor ons gevoel kwetsbare situatie waarin een gevoel van onveiligheid is.
Heling ontstaat juist wanneer we ons veilig genoeg voelen om die kwetsbaarheid weer in te durven. 

Het proces van adem- en lichaamsgerichte verkenning en heling vraagt om geduld en zelfliefde (welke je gaandeweg steeds meer ontwikkelt). Het is nodig om stap voor stap te werk te gaan, waarbij we bewust ruimte maken voor wat er naar boven komt. Soms kan dit proces gepaard gaan met intense emoties, maar door ons bewust te blijven van onze ademhaling en ons lichaam kunnen we stevig verankerd blijven terwijl we deze emoties omarmen en loslaten.

Het verkennen van fysieke en mentale blokkades en het verwerken van trauma is een persoonlijke reis doe voor iedereen anders is. Het kan heel nuttig zijn om ondersteuning te zoeken bij een getraind professional, zoals een Ademcoach, die je kan begeleiden bij dit proces. Samen kunnen we een veilige omgeving creëren waarin je de ruimte hebt om te verkennen, te helen en vervolgens te groeien.

Onthoud dat het aangaan van fysieke en mentale blokkades en trauma’s moed vergt. Door de weg van de ademhaling te bewandelen, open je de deur naar een diepe heling en bevrijding. 

Het is een enorm waardevolle reis naar een leven van meer vrijheid, veerkracht en innerlijke vrede.

Hoe kan ik jou helpen?

Ik help jou helen van (bewust en onbewust) trauma tijdens een 1 op 1 traject in mijn praktijk in Eys (Zuid-Limburg). Hierbij gaan we aan de slag met Ademwerk en met Lichaamswerk.

Omdat ik niet geloof in een quick fix, geef ik er de voorkeur aan alleen op trajectbasis te werken. Je hebt er namelijk een leven lang over gedaan om te komen waar je nu staat, dat heb je dan ook niet zo 1,2,3 veranderd.

Daarnaast bestaan er oneindig veel technieken en methodes, echter is niet alles voor iedereen hetzelfde toepasbaar. Ik pas mijn werkwijze dan ook aan op ieders persoonlijke behoefte, adempatroon en zenuwstelsel en aan de hand daarvan krijg je van mij een persoonlijk voorstel.

Ik plan altijd graag eerst een vrijblijvende kennismakingscall met je in, om te horen wat jouw hulpvraag is en of ik je daarbij kan helpen. Daarnaast vind ik het altijd belangrijk te onderzoeken of er een klik is, gezien de kwetsbaarheid en intensiteit van het werk.

Indien alles voor beide partijen goed voelt, vindt er een 1,5 tot 2 uur durende Adem- en lichaamswerk sessie plaats ter intake, zodat we nader kennis met elkaar kunnen maken en aan de hand waarvan ik jouw behandelplan kan maken voor een Ademtraject. 

 

Wat anderen zeggen...

Adem- en lichaamswerk traject (1 op 1)

De investering die je doet voor een traject is afhankelijk van jouw persoonlijke behandelplan

Wat ga je ervaren na een Adem- en lichaamswerk traject?

Ellen Hoffmans_15

Dit is voor jou als je..

Dit is NIET voor jou als je..

Ellen Hoffmans_15

Veel gestelde vragen

Jazeker! In ons leven krijgen we vroeg of laat allemaal in meer of mindere mate te maken met trauma. Daarnaast is niet iedereen zich bewust van een trauma. Waar ons hoofd vergeet, vergeet ons lichaam niet en juist in ons lichaam zet trauma zich vast. Het kan dus zijn dat juist een sessie dingen aan het licht brengt.

Heel begrijpelijk dat je het spannend vindt en ik zal eerlijk met je zijn. Er kunnen behoorlijk wat emoties loskomen tijdens een sessie, maar…juist wanneer je door die emoties beweegt tijdens een sessie, zul je ná een sessie ook direct verlichting voelen. Vraag je dus altijd af waar je meer mee geholpen bent, emoties diep ervaren en vervolgens los kunnen laten of dag in dag uit met klachten rond blijven lopen en trauma in je hoofd steeds opnieuw weer beleven?

Uiteraard heel begrijpelijk dat je dit spannend vindt. Vraag je alleen hierbij altijd af wat het je kost om de investering niet te doen. Hoe lang wil (en kun) je nog door blijven lopen met klachten? Hoe lang wil jij je niet happy met jezelf blijven voelen? Hoe lang blijf jij jouw eigen geluk nog in de weg staan? Uiteindelijk is deze investering in jezelf een investering waar jij de rest van jouw leven profijt van gaat hebben. Vraag je dus altijd af wat je meer waard is.

Nee, je hebt geen ervaring nodig. Tijdens een sessie ben ik jouw gids, jouw veilige haven, en leid ik jou helemaal door de sessie heen. Ook is het niet nodig om al eerder iets van therapie te hebben gehad.

Yes, dit wil ik!

Lange tijd heb ik een masker op gehad

Een masker van altijd maar vrolijk zijn, terwijl ik me allesbehalve vrolijk voelde. Een onverwerkt trauma bracht me op het punt dat ik niet meer wist hoe ik het nog een leven lang met mezelf vol moest houden. Ik had toen nog geen idee hoe die periode van ptss en depressie mijn leven voorgoed zou veranderen.

Na een periode van therapie en de tijd die voorbij was gegaan, had ik het idee dat ik alles verwerkt had en in mijn hoofd was dat ook zo. Echter in mijn lichaam niet. Jarenlange onderdrukking van mijn trauma en de daarbij behorende stress hadden zich vastgezet in mijn lichaam en dat krijg je er met praten simpelweg niet uit. 

En toen kwamen Ademwerk en Lichaamswerk op mijn pad. Mijn hele leven heb ik me eenzaam gevoeld, verloren en anders. Tijdens de opleidingsdagen is mijn lichamelijke heling pas écht begonnen. Waar het in mijn hoofd al goed zat, zat het dat in mijn lijf nog niet.

Inmiddels heb ik de verbinding met mezelf gevonden, voel ik me vrij om te zijn wie ik ben en durf mezelf te laten zien en de stappen te zetten die ík wil zetten. De relatie met mezelf is verbeterd en daardoor ook de relatie met anderen. Ik voel me bevrijd en ik weet…hier kan ik zoveel anderen mee helpen. Dit is wat ik te doen heb hier op aarde, anderen helpen helen van trauma.

En dat is waar ik me dus ook volledig voor zal inzetten. Ik geloof er heilig in dat hoe meer mensen helen van trauma, hoe mooier de wereld wordt. Helen van trauma zorgt voor de mogelijkheid weer te leven vanuit liefde in plaats vanuit angst en wanneer we dat doen, leven vanuit liefde, draagt dat zeker bij aan een mooiere wereld.